20 Şubat 2012 Pazartesi

KAKAOLU ISLAK KURABİYE




  •   Malzemeler
  • 3yemek kaşık Dr. Oetker Kakao
  • 125 gr tereyağı veya margarin
  • 1 yumurta
  • 1 çaybardagı tozşeker
  • 1 çaybardagı sıvıyağ
  • 1 Dr. Oetker Şekerli Vanilin
  • 1 Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
  • aldığı kadar un
  •   şerbet için
  • 3 çarbardagı tozşeker
  • 3 çaybardagı su
  • birkaç damla limon suyu
    • Hazırlanışı
  • Önce şerbeti hazırlayın. Su ve şerbet kaynamaya başladıktan sonra 6-7 dk daha kaynatın ve limon suyu sıkarak ateşten alın. Şerbeti soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra buzdolbında 1 saat bekletin.
    Hamuru için un hariç tüm malzemeyi karıştırın yavas yavas unu ilave ederek yumusak bir hamur elde edin. Ceviz büyüklüğünde hamur koparıp yağlı fırın tepsisine dizin ve 200 derecede üzerleri çatlayıncaya kadar dikkatlice pişirin.
    Piştikten sonra sıcak kurabiyeleri soğuk şerbete batırıp çıkarın ve servis tabağına dizin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder