17 Şubat 2012 Cuma

KATMER

katmer

Katmer 

HAMURU İÇİN:
2 su bardağı un
1 çay bardağı ılık su
çorba kaşığı zeytinyağı
tatlı kaşığı limon suyu
Bir tutam tuz
HARCI İÇİN:
1 su bardağı çiğ kavrulmamış antep fıstığı
200 gr kaymak veya tereyağı
1 çay bardağı toz şeker
HAZIRLANIŞI:
1,5 su bardağı unu su, zeytinyağı, limon suyu ve bir tutam tuzla yoğurun. Dört bezeye bölün. Unlanmış mutfak tezgâhı üzerinde incecik açın. Fıstığı 10 dakika sıcak suda bekletip üstündeki pembe zarını soyun. Havanda incecik dövün. Fırını 220 (turbo 200) derecede ısıtın. Yufkalardan birini tezgâha yayın. Her tarafına ince bir tabaka halinde kaymak sürün. Bol fıstık serpiştirin. Biraz da şeker serpin. Yufkayı dört tarafından bohça biçiminde kapatın. Hafifçe yağlanmış geniş bir tepsiye yerleştirin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Sıcak fırının orta rafında 10-15 dakika kadar pişirin. Üzerine fıstık ve şeker serperek sıcak sıcak sofraya cıkarın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder