- Malzemeler
- 1 adet hazır kek 1 su bardagı süt(1 yemek kaşıgı güranil kahve)
- 1 tatlı kasıgı şeker 5 yemek kaşıgı börtlem reçeli(kekın arasına sürmek için)
- 1 tatlı kasıgı kakao
- puding için 2 su bardagı süt
- 2 yemek kaşıgı un
- Hazırlanışı:
- Puding için unu, kakaoyu ve şekeri bir tencerede karıştırın. Sütü de ekleyip altını yakın. Karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelince altını kapatıp soğumaya bırakın. Daha sonra kekleri ıslatmak için 1 bardak sütü, kahve ve şekerle karıştırın. Kekin iki tarafını da bu karışımla ıslatın. Keklerin iyice ıslandığına emin olun.Kare bir borcama ıslattığınız kekin bir katını yerleştirin. Böğürtlen reçelini her yanına gelecek şekilde sürün. Islattığınız kekin diğer yarısını üstüne kapatın. Oda sıcaklığına gelmiş pudingin hepsini en üst kata döküp buz dolabına kaldırın. Puding donduğunda servis etmeye hazır. Donduktan sonra üstüne damla çikolata serpin.
Afiyet olsun
Etiketler
BÖREK TARİFLERİ
(1)
ET YEMEKLERİ
(7)
FOTOĞRAFLARIM
(5)
HAMUR İŞLERİ
(4)
KEK TARİFLERİ
(1)
KURABİYELER
(4)
PASTALAR
(2)
PÜF NOKTALAR
(1)
SÜTLÜ TATLILAR
(4)
TAVUKLU YEMEKLER
(3)
20 Şubat 2012 Pazartesi
PUDINGLİ PASTA
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder