MANTARLI TAVUK SOTE
Malzeme:
650-700 gr. kuşbaşı tavuk
1 adet soğan
4 adet sivri biber
1 adet havuç
3 yemek kaşığı sıvı yağ
300 gr. mantar
2 yemek kaşığı soya sosu
Tuz, karabiber ve kekik
Hazırlanışı:
Tencereye yağ konur, küp doğranmış soğanlar ve tavuk kavrulur. Kibrit şeklinde doğranmış havuçlar eklenerek 5-6 dakika daha kavurmaya devam edilir. Halka doğranmış biber, mantarlar ve soya sos eklenerek tuz, karabiber,kekikle tatlandırılır. Mantarlar suyunu iyice çekene kadar ateşte tutulur. Sıcak servis yapılır.
Tencereye yağ konur, küp doğranmış soğanlar ve tavuk kavrulur. Kibrit şeklinde doğranmış havuçlar eklenerek 5-6 dakika daha kavurmaya devam edilir. Halka doğranmış biber, mantarlar ve soya sos eklenerek tuz, karabiber,kekikle tatlandırılır. Mantarlar suyunu iyice çekene kadar ateşte tutulur. Sıcak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder