17 Şubat 2012 Cuma

TAVUK GÖĞSÜ




Tavuk Göğsü Tarifi 

Tavuk Göğsü Ölçüler (6 porsiyon için)
Süt: 1 litre
Pirinç unu: 130 g veya Pirinç 150 g
Tavuk göğsü (taze kesilmiş orta boy tavuktan) 1/2 adet
Tarçın (süslemek için) yeteri kadar

Tavuk GöğsüYapılışı:
1. Pirinç unu ve subye hazırlanarak bekletilir.
2. Tavuğun göğüs eti haşlanır (tavuk taze olmaz, donup çözülmüş veya bekletilmiş olursa liflerine kolay ayrılmaz.).
3. Hazırlanan göğüs eti, lifleri doğrultusunda didilerek liflere ayrılır. Demet hâline gelen liflerden parçalar alıp ıslatılır. İki avuç arasında ileri geri yuvarlanarak tel tel olmaları sağlanır. Hepsi aynı şekilde hazırlanıp bir kaba alınır. İçine yeteri kadar süt katılıp iyice tellere ayrılması sağlanır.
4. Pirinç unu veya subye süte katılıp devamlı karıştırılarak 10 dakika kaynayıncaya kadar ocakta tutulur. Şeker ilâve edilir. Şeker de eriyince ocaktan alınır. Koyulaşırsa 1-1.5 kepçe haşlama suyundan ilâve edilebilir.
5. Hazırlanan tavuk göğüslerine 3-4 kepçe muhallebi konulup devamlı çırparak tavuk göğsü liflerinin açılması, dağılması sağlanır. Muhallebiye ilâve edilir,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder