20 Şubat 2012 Pazartesi

HİNDİSTAN CEVİZLİ KAKAOLU KURABİYE




  •   Malzemeler
  • 1 yumurta
  • 1 su bardak  Pudra Şekeri
  • 1  Şekerli Vanilin
  • 1  Hamur Kabartma Tozu
  • 250 gr yağ
  • 2 yemek kaşığı  Kakao
  • 1 çaybardak hindistan cevizi
  • 2 yemek kaşık tozşeker
  • aldığı kadar un

  • Hazırlanışı
  • Eritilmiş yağın içine yumurta sarısı eklenir.ardından pudra şekeri, un, vanilya, kabartma tozu ve kakao eklenir.Kurabiye hamuru elde edilir.Diğer kapta hindistan cevizi, toz şeker, yumurta akı karıştrırlır. Kakaolu kurabiye hamuruna içli köfte tarzında oyuklar oluşturulur içlerine hindistan cevizli karışım konur. hamur kapatılır ve tepsiye konur.180 derecede pişirilir.pişip servis tabağına konulduğunda isteğe bağlı olarak pudra şekeri üzerine dökülebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder