- Malzemeler
- 2 yemek kaşığı kuru maya
- 2 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 4 çay kaşığı tuz
- 1 adet yumurta sarısı
- Alabildiğine un
- Hazırlanışı
- Bir büyük kaseye mayayı, 2 bardak suyu ilave edip 10 dakika bekletelim. Üzerine sıvı yağı, tuzu, şekeri be alabildiği kadar unu koyup yoğuralım. Ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısını sürüp 1 saat bekletelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece sıcaklıktaki fırına poğaçalarımızı üstü kızarana kadar pişmesi için bekliyoruz.
NOT. İsteğe göre içine, peynir, zeytin ilave edilerek lezzet farklılığı yaratılabilir.
Etiketler
BÖREK TARİFLERİ
(1)
ET YEMEKLERİ
(7)
FOTOĞRAFLARIM
(5)
HAMUR İŞLERİ
(4)
KEK TARİFLERİ
(1)
KURABİYELER
(4)
PASTALAR
(2)
PÜF NOKTALAR
(1)
SÜTLÜ TATLILAR
(4)
TAVUKLU YEMEKLER
(3)
20 Şubat 2012 Pazartesi
MAYALI POĞAÇA
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder