17 Şubat 2012 Cuma

ALTIN DÜĞMELİ KURABİYE

Malzemeler 
5 su bardağı süt
50 gr. tereyağı
2 çorba kaşığı bal
6 yumurtanın sarısı
1 adet yumurta
250gr. un
500 gr. pudra şekeri Krema






Yemeğin Tarifi   
Sütü kaynatın, tereyağını ve balı ilave edin.


Unu, yumurta sarısını ve bir bütün yumurtayı 
karıştırın. Pudra şekerini ilave edip yoğurun.


Hamura sıcak ballı sütü ilave edin. Hafifçe
karıştırdıktan sonra, bir saat dinlendirin.


Hamuru yağlanmış küçük kalıplara yerleştirin.
 220 derece ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.


Ballı kurabiyeler soğuduktan sonra yanında
 krema ile servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder