- Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 2 su bardağı süt
- 2 adet Yumurta
- 1 Paket Şekerli Vanilin
- 1 paket Hamur Kabartma Tozu
- 1 Çorba kaşığı toz şeker
- 3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağ
- 1 tutam toz tarçın(isteğe göre)
- Hazırlanışı:
- Süt ile yumurta karıştırılır yavaş yavaş un ilave edilerek çırpma teli ile karıştırmaya devam edilir.Vanilya,kabartma tozu,toz şeker,erimiş tereyağı (margarin) ,tarçın ilave edilir karıştırmaya devam edilir.15 dakika dinlendirilen karışım kullanıma hazırdır waffle makinası olanlar makinayı ısındıktan sonra yağlayarak karışımı pişirebilir makinası olmayanlar pan cake gibi tavada yapabilir.Pralin türü veya nutella sürerek meyvelerle servis edilir... Arzuya göre dondurma da konup lezzet üstüne lezzet katılır.
Etiketler
BÖREK TARİFLERİ
(1)
ET YEMEKLERİ
(7)
FOTOĞRAFLARIM
(5)
HAMUR İŞLERİ
(4)
KEK TARİFLERİ
(1)
KURABİYELER
(4)
PASTALAR
(2)
PÜF NOKTALAR
(1)
SÜTLÜ TATLILAR
(4)
TAVUKLU YEMEKLER
(3)
20 Şubat 2012 Pazartesi
WAFFLE
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder