20 Şubat 2012 Pazartesi

WAFFLE




  • Malzemeler
  • 3 su bardağı un
  • 2 su bardağı süt
  • 2 adet Yumurta
  • 1 Paket  Şekerli Vanilin
  • 1 paket  Hamur Kabartma Tozu
  • 1 Çorba kaşığı toz şeker
  • 3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağ
  • 1 tutam toz tarçın(isteğe göre)
  • Hazırlanışı:
  • Süt ile yumurta karıştırılır yavaş yavaş un ilave edilerek çırpma teli ile karıştırmaya devam edilir.Vanilya,kabartma tozu,toz şeker,erimiş tereyağı (margarin) ,tarçın ilave edilir karıştırmaya devam edilir.15 dakika dinlendirilen karışım kullanıma hazırdır waffle makinası olanlar makinayı ısındıktan sonra yağlayarak karışımı pişirebilir makinası olmayanlar pan cake gibi tavada yapabilir.Pralin türü veya nutella sürerek meyvelerle servis edilir... Arzuya göre dondurma da konup lezzet üstüne lezzet katılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder