18 Şubat 2012 Cumartesi

LAHMACUN

Lahmacun

           Hamuru :
           4 su bardağı un
           1 tatlı kaşığı tozşeker
           1 tatlı kaşığı tuz
           Yarım paket yaşmaya (20 gr.)
           Aldığı kadar su  
             İç malzemeleri:
               250 gr. kıyma
             1 büyük soğan
             2 sivribiber
             1 kırmızı biber
             Yarım demet maydanoz
             1 büyük domates
             1 tatlı kaşığı domates salçası
             Yarım tatlı kaşığı biber salçası
             tuz   
             pulbiber 
             karabiber
             sıvıyağ
           
          İçin yapılışı :
        Kıymayı kavurun içine sıvıyağı incecik doğranmış soğanı ve biberleri ekleyip kavurmaya devam edin.Salça ve baharatları ekleyip biraz çevirdikten sonra domatesi de ekleyip içini çekmesini bekleyin ateşten aldıktan sonra ince kıyılmış maydanozu ekleyin...


        -Hamurun yapılışı- Maya ve şekeri suda eritip içine tuz ve unu ilave edin yoğurun (çok sert olmasın).10-15 dakika dinlendirin.Yumurta büyüklüğünde bezeler hazırlayıp hepsini pasta tabağı büyüklüğünde açın ve yağsız teflon tavada bir yüzünü pişirip ters çevirin pişen kısma hazırladığınız içten 1 yemek kaşığı kadar koyup diğer yüzüde pişince kıvırın diğerleri pişene kadar bir kaba koyun üzerini bir bez ile örtün. Afiyet Olsun...Lahmacun artık hazır, afiyet olsun.


        Hiç yorum yok:

        Yorum Gönder